A doua etapă de vaccinare a început cu stângul în România

A doua etapă de vaccinare a început cu stângul în România

Campania de vaccinare, de altfel, fără precedent în România, vine la pachet și cu câteva stângăcii. A doua etapă a debutat cu o platformă blocată. Timp de o oră, românii nu s-au putut înscrie pe site-ul campanie de vaccinare. Și nu-i singura problemă. Pentru că multe dintre centre nu sunt gata, startul imunizării se va da, de fapt, abia săptămâna viitoare.

A doua etapă de vaccinare a început cu stângul. Platforma pusă la dispoziție pentru înscrieri s-a blocat la scurt timp după ora 15. A apărut o eroare. Contactați administratorul!….. A fost mesajul pe care l-au primit românii care au accesat site-ul campaniei de vaccinare.
Tudor Ciuhodaru, membru al Parlamentului European a declarat că „In tara itstilor, a oamenilor care stiu sa sparga retele si servere de peste tot din lume, a oamenilor care lucreaza pentru Oracle, Microsoft sau Google, platforma online pentru vaccinare, in Europa secolului 21, nu functioneaza.”La jumătate de oră de la…blocarea platformei, Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis un comunicat prin care a justificat defecțiunea. Problemele nu au apărut din cauza numărului mare de accesări, ci pentru că… se realiza transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru prima etapă pe varianta actualizată pentru etapa a doua. La o oră de la startul înscrierilor, aceasta funcționa doar pentru persoanele juridice din domeniul sănătății și social.Autoritățile nu s-au împotmolit însă doar în mediul online. O parte din populație este reticentă în fața vaccinului, iar autoritățile încă se străduiesc să pună la punct toate detaliile de organizare.

„Și, în acest moment sunt efectiv uimit, de atâta timp se știe că va veni această vaccinare, iar de fapt în multe zone nu s-a făcut absolut nimic. Să dea ordonanță de urgență în prima zi sau de fapt în ultima zi a acestei a doua etape de vaccinare înseamnă că nu ai prevăzut nimic, nu ai organizat nimic.” „În schimb am văzut cum oficialitățile au așteptat vaccinul la graniță cu avion personal duse până acolo cu discursuri sforăitoare.” a mai explicat medicul Ciuhodaru

Medicul Ciuhodaru susține că este sceptic în ceea ce privește imunizarea în masă a populației până în toamnă, așa cum vrea premierul. Florin Cîțu și-a propus să imunizeze peste 10 milioane de oameni până în septembrie.

„Toate cifrele il contrazic sau poate a descoprit sts viteza luminii in Romania. La 20 de milioane de doze impartit la noua luni, impartit la 30 de zile, impartit la un program de opt ore, inseamna ca in fiecare luna trebuie sa fie vaccinati 2 milioane 200 de romani.” Tudor Ciuhodaru.

Chiar dacă programările s-au deschis astăzi, prima zi de vaccinare va fi, de fapt, 18 ianuarie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii