S-a stins din viață Draga noastră

S-a stins din viață Draga noastră

Este doliu în lumea teatrului și a filmului românesc. Actrița Draga Olteanu Matei a încetat din viață, la câteva zile după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Medicii au făcut toate eforturile pentru a o slava, însă o hemoragie puternică a răpus-o, la 87 de ani. La fiecare apariție, marea actriță nu ezita să spună cât de mult iubește viața și publicul. Draga Oltenau Matei a lăsat în urmă zeci de piese de teatru și roluri în filme.

Actrița Draga Olteanu Matei a lăsat lumea teatrului mai săracă. Vârsta înaintată și celelalte afecțiuni de care suferea au făcut imposibilă salvarea ei. Actrița se retrăsese de ceva vreme din viața publică. Draga Olteanu Matei a vorbit pentru ultima dată publicului despre viaţă şi teatru în urmă cu o lună. Marea actriţă spunea atunci că deşi bătrâneţea îşi face simţită prezenţa, starea ei de spirit este una foarte bună. Starea de sănătate însă se şubrezise în urma morţii soţului ei din 2014, medicul Ion Matei. Cei doi fuseseră căsătoriţi timp de 45 de ani.

Draga Olteanu Matei a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în televiziune. După pensionarea sa din Teatrul Național, în 2007, marea actriță s-a retras la Piatra Neamț, unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru. Draga Olteanu Matei a fost cetăţean de onoare al orașelor Bucureşti şi Piatra Neamţ. Iar în 2014, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Castelul Peleş din Sinaia, a primit din partea Casei Regale a României decoraţia Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii