Alegeri în Turcia: Erdogan – președinte și în următorii cinci ani

Alegeri în Turcia: Erdogan – președinte și în următorii cinci ani

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat încheierea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Erdogan va fi președintele țării și în următorii cinci ani.

”Am încheiat turul doi al alegerilor prezidențiale cu bunăvoința poporului nostru. Aș dori să-mi exprim recunoștința poporului meu pentru că ne-a oferit o sărbătoare a democrației între două sărbători. Aș dori să mulțumesc tuturor cetățenilor mei care și-au exprimat voința de dragul viitorului său și al copiilor săi”, a spus el, adresându-se susținătorilor săi la Istanbul.

Erdogan a făcut o mențiune specială și pentru cei care „s-au grăbit la vot în străinătate”. În plus, a mulțumit tuturor reprezentanților poporului său care i-au încredințat responsabilitatea guvernării țării în următorii cinci ani.

Potrivit postului de televiziune de stat TRT Haber, Erdogan conduce alegerile cu 52,08% din voturi, după ce s-au numărat 98,88% din buletine de vot. Rivalul său, liderul opoziției Kemal Kılıçdaroglu, a fost susținut de 47,92% dintre rezidenții turci.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.5 °
16.1 °
58 %
3.6kmh
0 %
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii