Alegeri în Turcia: Erdogan – președinte și în următorii cinci ani

Alegeri în Turcia: Erdogan – președinte și în următorii cinci ani

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat încheierea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Erdogan va fi președintele țării și în următorii cinci ani.

”Am încheiat turul doi al alegerilor prezidențiale cu bunăvoința poporului nostru. Aș dori să-mi exprim recunoștința poporului meu pentru că ne-a oferit o sărbătoare a democrației între două sărbători. Aș dori să mulțumesc tuturor cetățenilor mei care și-au exprimat voința de dragul viitorului său și al copiilor săi”, a spus el, adresându-se susținătorilor săi la Istanbul.

Erdogan a făcut o mențiune specială și pentru cei care „s-au grăbit la vot în străinătate”. În plus, a mulțumit tuturor reprezentanților poporului său care i-au încredințat responsabilitatea guvernării țării în următorii cinci ani.

Potrivit postului de televiziune de stat TRT Haber, Erdogan conduce alegerile cu 52,08% din voturi, după ce s-au numărat 98,88% din buletine de vot. Rivalul său, liderul opoziției Kemal Kılıçdaroglu, a fost susținut de 47,92% dintre rezidenții turci.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii