Alexandru Rafila: 30-40% populație vaccinată nu exclude un nou val

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentat al României la OMS, a declarat, luni, la Digi24 că nu este exclus să asistăm la apariția unui nou val al pandemiei de Covid-19, chiar și dacă la toamnă vor fi 30-40% dintre români vaccinați.

El a criticat, în acest context, festivismul legat de performanțele campaniei de vaccinare pentru că acest lucru îi determină pe oameni să creadă că lucrurile au intrat în normal.

„Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor. În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului împotriva coronavirusului. „Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Rafila.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii