Alexandru Rafila consideră întârzierea redeschiderii școlilor nejustificată

Alexandru Rafila consideră întârzierea redeschiderii școlilor nejustificată

Alexandru Rafila nu este de acord cu prelungirea învățământului online până pe 8 februarie. Acesta consideră că odată cu terminarea vacanței de iarnă elevii ar trebui să se întoarcă în bănci.
Rafila a criticat și cum a fost organizată campania de informare în privința vaccinării. Medicul consideră că desfășurarea campaniei online sau la televizor nu va ajunge la toți cei care se află în categoriile vulnerabile.

Alexandru Rafila consideră că întârzierea redeschiderii anului școlar nu este justificată raportată la numărul de cazuri furnizate în ultimele zile de către Ministerul Sănătății.

Cifrele publicate în ultimele săptămâni de Ministerul Sănătății arată o scădere a incidenței infecției, arată marea majoritate, cu trei excepții, în zona verde, iar acest lucru nu are niciun fel de corelație cu această măsură de amânare a deschiderii școlilor. Medicul a declarat că extinderea funcționării sistemului de învățământ exclusiv online va avea un impact negativ în educația copiilor și asupra dezvoltării economice .

PSD cere în mod clar redeschiderea școlilor odată cu terminarea vacanței școlare. Amânarea cu încă o lună nu e sănătoasă nici pentru copii, nici pentru părinții lor, nici pentru economia națională. Practic părinții care stau cu copiii, nu își pot desfășura activitatea. Nu pot munci. „Am ajuns în situația în care într-un an de zile, copiii nu numai că au un acces limitat la învățătură mai ales unii din mediul online care nu au acces la mediul online…nu pot să intercționeze cu profesorii lor”, spune Alexandru Rafila.
Alexandru Rafila a criticat și cum se defășoară campania de vaccinare. „Din păcate, campania de informare nu se ridică la nivelul așteptărilor. Ea nu este empatică de niciun fel. Nu transmite informații legate de vaccin. Sper ca acest lucru să se corecteze în perioada următoare și să avem informații de un calendar de vaccinare”.

Reprezentantul Partidului Social Democrat a mai declarat că România ar trebui să ajungă la o capacitate de administrare a vaccinului de cel puțin 50.000 de doze pe zi și speră cât mai curând ca un alt vaccin să fie autorizat în Uniunea Europeană.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.6 ° C
13.3 °
10 °
71 %
8.8kmh
0 %
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii