Ana Maria Popescu l-a ”torpilat” pe ministrul Sportului, la întoarcerea de la JO

Sportiva care a reușit performanța de a trece în palmaresul României prima medalie la ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo, competiție aflată în plină desfășurare, s-a întors, marți, în țară. 

Nu oricum, ci decisă să spună lucrurilor pe nume, inclusiv când a fost vorba despre o replică tranșantă îndreptată către actualul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak, prezent la momentul sosirii tricolorilor întorși de la Tokyo.

În primul rând, ajunsă în fața jurnaliștilor, Ana Maria Popescu a ținut să pună accent pe faptul că înainte de orice rezultat, ar trebui ca toată lumea să înțeleagă și să aprecieze efortul pe care îl depun sportivii care ajung la olimpiadă.

”Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasa primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu „Brânză a pierdut aurul”, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul – că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Și simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat. Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că sunt la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult”, a ales să sublinieze, din start, celebra scrimeră.

A urmat și mesajul adresat, pe un ton ferm, oficialului guvernamental aflat în fruntea MTS.

”Pe lângă ei, apropo de finanțare, domnule ministru, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții. Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau.

Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”, a ”tunat” multipla campioană europeană, mondială și olimpică.

Reacția acidă a sportivei a venit ca urmare a unei declarații pe care a făcut-o ministrul Tineterului și Sportului, la o zi după ce Ana Maria Popescu (Brânză) a obținut, sâmbătă, medalia de argint la Olimpiadă, după ce a pierdut milimetric șansa de a câștiga aurul olimpic la spadă. A fost prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

”După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a declarat Eduard Novak, citat de digisport.ro.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii