Anchetă de proporții: Un copil român ar fi fost vândut unui cetățean german

Anchetă de proporții: Un copil român ar fi fost vândut unui cetățean german

Anchetă DIICOT în Gorj, după ce o familie și-ar fi vândut copilul de 6 ani unui cuplu din Germania, pentru câteva mii de lei. Există suspiciuni că minorul ar fi fost scos ilegal din țară, cu acte false.

Reprezentanții Direcţiei pentru Protecţia Copilului au fost sesizaţi în legătură cu acest caz de Autoritatea Naţională care se ocupă de respectarea drepturilor copilului, în baza unor informații primite din Germania. Oficialii români au declanșat un control și i-au luat în custodie pe ceilalți doi copii ai cuplului.

Băieţelul în vârstă de şase ani din localitatea Dănciulești, județul Gorj, ar fi fost vândut în luna decembrie a anului trecut. Familia din care provine minorul ar mai avea încă doi copii, dar nu era monitorizată de DGASPC, întrucât nu a ridicat probleme de niciun fel.

Familia are o situație financiară precară, iar cele cinci suflete trăiau într-o încăpere insalubră, cu cartoane în loc de geamuri. Tatăl susține că ar fi luat decizia pentru binele celui mic.

Părinții copilului nu recunosc că ar fi primit bani în schimb și susțin că și-ar fi dat copilul doar cu gândul că va avea o viață mai bună. Unchiul micuțului este cel care a sesizat autoritățile. Și îi contrazice pe părinți.

Autoritățile române pentru protecția copilului au intrat în alertă abia după ce au primit sesizări de la oficialii germani.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului au mers acasă la familie. În urma anchetei, ceilalți doi frați ai copilului, o fată de 8 ani și un băiețel de 2 ani și 8 luni, au fost preluați în custodie de DGASPC Gorj.

Procurorii DIICOT au deschis o anchetă în acest caz şi încearcă să afle cum a fost scos minorul din ţară, ce acte au fost folosite și cu implicarea căror funcţionari, pentru că ar fi vorba despre o procură falsă, potrivit stiritvr.ro.

Părinții copilului au mai avut probleme în trecut. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie, după un scandal generat pe fondul consumului de alcool.

Atenție, în caz de urgență apelați numărul telverde 119, unde pot fi semnalate cazurile de abuz asupra copiilor. Iar numărul Telverde 0800 500 333 este destinat victimelor violenţei domestice

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii