Anchetatorii extind dosarul în cazul fetiţei omorâtă în bătaie de propria mamă

Anchetatorii extind dosarul în cazul fetiţei omorâtă în bătaie de propria mamă

Anchetatorii extind cercetările în cazul fetiţei de 9 ani din Galați omorâte în bătaie de mamă. Mătușa și unchiul copilei au ajuns în arestul poliției, însă urmează să fie cercetați sub control judiciar.

Cei doi sunt acuzați de complicitate la omor calificat și la rele tratamente aplicate minorului, dar și de violență în familie. Procurorii susțin că mătușa și unchiul Alexandrei nu au făcut niciun efort ca să o împiedice pe mamă, aflată acum în arest preventiv, să își agreseze fiicele de 5, 7 și 9 ani. Mama este diagnosticată cu retard mental moderat.

În imaginile video se vede mătușa Alexandrei, copila de 9 ani, care la sfârșitul lunii trecute a murit în urma bătăilor primite acasă. Deși în locuinţă, împreună cu Alexandra, surorile ei de 5 și 7 ani și mama lor, stăteau și această mătușă cu soțul ei, niciunul dintre ei, susțin procurorii, nu a făcut nimic ca să o scape pe copilă de furia mamei. Anchetatorii au stabilit că cei doi au fost martori la mai multe scene de violență.

Cei doi soți sunt cercetați pentru complicitate la omor calificat, complicitate la mai multe infracțiuni de violență în familie și complicitate la rele tratamente aplicate minorilor. Ei riscă până la 25 de ani de închisoare.

Atât mătușa Alexandrei cât și unchiul au susținut că episoadele de violență erau izolate și că se petreceau când ei nu erau acasă. Așa ar fi fost și la ultima bătaie primită de Alexandra.

Același tratament violent primeau și surorile Alexandrei. După ce fetele au ajuns în grija unui asistent maternal, s-au găsit urme de lovituri. În ultimul an au fost începute două anchete sociale, după ce o învățătoare a observat vânătăi pe corpul uneia dintre fete. S-au încheiat rapid, când unchiul și mătușa copilelor, acum cercetați sub control judiciar, și-au luat angajamentul că au grijă de cele trei surori. Asta reiese și din declarațiile martorilor.

De aproape un an, autoritățile nu i-au mai verificat. Acum trebuie să decidă și ce se întâmplă cu fetița de 9 luni a cuplului care, deocamdată, e în grija bunicii.

 

Mama este anchetată pentru crimă și este in arest.

Celelalte două fetițe ale femeii, de 4 și 6 ani, aveau și ele urme de violență pe corp, atunci când au fost preluate de Direcția pentru Protecția Copilului, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.1 °
17.8 °
50 %
4.1kmh
0 %
mar
18 °
mie
24 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii