Antibiotice Iași, pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi medicamente folosite în tratarea COVID

Antibiotice Iași, pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi medicamente folosite în tratarea COVID

Compania farmaceutică Antibiotice Iași a dublat investițiile în ultimul an. Respectiv de la 7 milioane de lei în 2019, bugetul pentru cercetare și produse noi și pentru modernizarea echipamentelor a atins anul trecut 14 milioane de lei.

Tot anul trecut, Antibiotice Iași a pătruns pe piețele din Statele Unite și Marea Britanie cu noi medicamente folosite în tratarea COVID-19.

Directorul general Ioan Nani spune că investițiile au fost menite în primul rând să susțină sistemul național de sănătate prin fabricarea de produse necesare în terapiile pentru COVID, dar și să garanteze dezvoltarea companiei.

„Antibiotice Iaşi trebuie şi va rămâne cea mai importantă şi de tradiţie companie românească cu capital integral românesc.

Sigur că ne dorim ca în timp privatizarea să fie o condiție în care compania să se dezvolte, până atunci însă este de datoria noastră să avem un plan de operare în perspectivă.

Este un plan ambițios care spune că până în 2028 trebuie să dublăm această afacere, trebuie să creștem profitabilitatea de cel puțin două ori și în acest fel să generăm peste 1.000 de locuri de muncă plătibile în condiții decente, pentru ca tinerii să rămână”, precizează Ioan Nani, potrivit Radio România Actualități.

Fondată în 1955, Antibiotice Iași este o societate pe acțiuni, majoritar fiind statul român, prin intermediul Ministerului Sănătății. În octombrie anul trecut a câștigat licitația Comisiei Europene pentru Amoxiplus, unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemia de COVID.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii