Apple a fost amendată de Comisia Europeană

Apple a fost amendată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a amendat cu 1,8 miliarde euro (două miliarde dolari) gigantul american Apple pentru practici competitive neloiale ce implică serviciul său de streaming muzical, Apple Music, în urma plângerii depuse de Spotify, transmite DPA, citată de Agerpres.

Utilizatorii dispozitivelor Apple din Uniunea Europeană „nu pot alege liber unde, cum şi la ce preţuri să achiziţioneze abonamente de streaming muzical”, a afirmat luni comisarul european pentru concurenţă, Margarethe Vestager.

Amenda are legătură cu practicile Apple de a cere companiilor plata unei taxe de 30% pentru vânzările făcute prin aplicaţiile pe sistemul de operare iOS al Apple pentru iPhone-uri şi iPad-uri.

Companiile care vor să evite taxa, şi în schimb oferă preţuri mai scăzute, trebuie să gestioneze vânzările în afara aplicaţiei. Dar Apple le interzice, de asemenea, să folosească aplicaţia iOS pentru a informa utilizatorii în legătură cu preţurile sau pentru a furniza un link către o pagină unde să-şi facă abonament, a precizat Comisia Europeană.

De exemplu, Spotify vinde abonamente prin site-ul său, dar nu prin aplicaţia Spotify pentru dispozitive care au sistemul de operare iOS al Apple.

Utilizatorii pot face abonament doar pentru propriul serviciu Apple de streaming muzical, Apple Music, prin aplicaţia „Music” care vine cu iOS.

„Comisia Europeană a descoperit că Apple a aplicat restricţii dezvoltatorilor de aplicaţii, împiedicându-i să-şi informeze utilizatorii iOS de servicii de muzică alternative şi mai ieftine în afara aplicaţiei, ceea ce este ilegal conform reglementărilor antitrust ale UE”, se arată în într-un comunicat al Executivului comunitar.

„De acum înainte, Apple va trebui să permită furnizorilor de servicii de streaming muzical să comunice liber cu proprii lor utilizatori, inclusiv în cadrul aplicaţiilor iOS”, a declarat Vestager.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii