Atenție unde parcați mașina!

Atenție unde parcați mașina!

Atenție unde parcați mașina! S-a schimbat legea, iar polițiștii pot cere ridicarea autoturismelor lăsate pe totuare. Până acum, autoritățile aveau voie să le salte doar pe cele de pe prima bandă de circulație. Șoferii prinși că nu respectă legea se vor alege cu o amendă care poate sări de 700 de lei.

Este suficientă o plimbare de câteva minute prin București ca să vezi zeci de mașini parcate pe trotuare. Și nu de puține ori pietonii fac slalom printre autoturisme. Până acum, polițiștii au fost legați la mâini. În curând însă, va intra în vigoare o nouă lege, care va permite ridicare mașinilor lăsate pe trotuare.
Aceasta urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, după ce președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat-o. Din acel moment, șoferii care își vor mai lăsa mașinile pe trotuar, în zonele pietonale sau pe spații verzi, se vor alege nu numai cu amendă, ci vor fi nevoiți să plătească și taxa suplimentară pentru ridicarea mașinii. Amenda minimă pentru parcările neregulamentare este de 290 de lei, iar cea maximă de 725 de lei.
Până acum, potrivit Codului Rutier, era posibilă doar ridicarea mașinilor de pe drumurile publice, nu și de pe domeniul public. Adică, o mașină parcată pe prima bandă de circulație putea fi ridicată de autorități, în timp ce un autoturism lăsat pe trotuar nu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii