Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să evite deplasările pe durata fenomenelor meteo extreme

Autoritățile îi sfătuiesc pe oameni să evite deplasările pe durata fenomenelor meteo extreme

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţa, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de furtună valabile în localităţi din cinci judeţe şi în municipiul Bucureşti. În acest timp, pentru nordul țării este în vigoare un cod protocaliu de furtuni și vijelii, cu rafale ce pot depăși 80 de kilometri pe oră.

Autoritatile îi sfătuiesc pe oameni să evite deplasarile pe durata fenomenelor meteo extreme.

Paul Olar,  purtător de cuvânt, ISU Cluj: În cazul în care vă aflaţi într-o zonă deschisă în timpul furtunii facem următoarele recomandări aşezaţi-vă ghemuit cu mâinile pe cap şi urechi, iar capul între genunchi. Nu vă întindeţi pe pământ şi evitaţi aşezarea lângă un copac înalt izolat într-o zonă deschisă. Căutaţi o zonă cu copaci mai puţini înalţi.

Când aerul frige și temperaturile resimțite au ajuns deja la 43 de grade, cișmelele din București se dovedesc mai utile decât în orice zi a anului.

În București și în 21 de județe din sud este cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. Pe o astfel de vreme, orice efort este o corvoadă pentru organism și un pericol pentru sănătate.

În parcurile din Capitala se află puncte de prim ajutor pentru cei care au probleme din cauza caniculei.

În acest timp, pentru nordul țării este în vigoare un cod protocaliu de furtuni și vijelii, cu rafale ce pot depăși 80 de kilometri pe oră.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
22.6 ° C
22.8 °
22 °
98 %
5.1kmh
20 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii