Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI. În paralel, Google întrerupe o funcţie de generare a imaginilor de inteligenţă artificială

Browser-ul Chrome lansează o funcţie de scris cu ajutorul AI. În paralel, Google întrerupe o funcţie de generare a imaginilor de inteligenţă artificială

Inteligența Artificială cucerește noi frontiere. Google a început să implementeze în browser-ul Chrome o facilitate care foloseşte AI-ul pentru a ajuta utilizatorii să compună sau să completeze diverse texte.

Bazată pe modelul lingvistic Gemini, care tocmai şi-a pierdut temporar abilitatea de a genera imagini istorice din cauza inexactităţilor flagrante produse, noul instrument se numeşte „Help me write”.

Acesta se concentrează pe oferirea de sugestii pentru teste scurte care se introduc în paginile web, de la completarea unei recenzii, până la redactarea unei descrieri de produs.

Google spune că instrumentul analizează conţinutul paginii web şi face sugestii în funcţie de acest aspect. Printre altele, poate ajuta la compunerea mesajelor prin care utilizatorii contactează diverse companii.

Help me write este o facilitate similară celor pe care Microsoft le-a lansat încă de anul trecut pentru browser-ul Edge. Aceasta va fi disponibilă, pentru început, doar în Statele Unite, pe Windows şi Mac.

În paralel, Google a anunţat că întrerupe funcţia de generare a imaginilor de inteligenţă artificială a Gemeni după ce a spus că oferă imagini istorice ”inexacte”. Utilizatorii de pe reţelele de socializare s-au plâns că instrumentul AI generează imagini cu personaje istorice – precum părinţii fondatori din SUA – ca oameni de culoare, numind acest lucru inexact.

Google a publicat joi un comunicat actualizat, spunând că va întrerupe funcţia Gemini de a genera imagini cu oameni şi va relansa o versiune ”îmbunătăţită” în curând. Gemini, cel mai avansat model de inteligenţă artificială al Google, a fost lansat la sfârşitul anului 2023.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
16.3 ° C
17.7 °
13 °
55 %
2.1kmh
0 %
sâm
24 °
Dum
26 °
lun
29 °
mar
28 °
mie
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii