Câinii de la Centrul Chinologic al Poliției Române vor fi antrenați pentru detectarea Covid-19

Câinii de la Centrul Chinologic al Poliției Române vor fi antrenați pentru detectarea Covid-19

Angajații Centrului Chinologic al Poliției Române de la Sibiu vor antrena câini pentru detectarea persoanelor infectate cu coronavirus, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Oficialul a mers în vizită, alături de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, la Centrul Chinologic din Sibiu.

„Este un proces în desfăşurare şi am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noştri din acest centru”, a scris Bode pe Facebook.

Ministrul mai spune că de-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existenţă a instituţiei, s-au obţinut rezultate deosebite în lupta antidrog, în intervenţia antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migraţiei ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică şi, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2.

„Am văzut la Centrul Chinologic al Poliţiei Române de la Sibiu multă pasiune, profesionalism şi dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului şi pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relaţie specială între câine şi om.

I-am asigurat pe cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii de la Sibiu că au întreaga mea susţinere pentru eficientizarea şi modernizarea acestui Centru. (…) Am încredere în profesioniştii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoşii şi mereu la datorie câini de serviciu!”, a mai spus Bode.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii