Câţi oameni poţi să primeşti în casă de Revelion?

Câţi oameni poţi să primeşti în casă de Revelion?

Va fi un An Nou atipic: fără festivităţi în stradă, fără chefuri în cluburile de fiţe şi fără artificii în pieţele centrale. Nu mai rămân decât adunările organizate în apartamente, între neamuri şi prieteni. Totuşi, câţi oameni au voie să se adune într-o singură casă în noaptea de Revelion? A răspuns  Raed Arafat.

Românii vor petrece sărbătorile de iarnă în Starea de Alertă. Cel puţin aşa arată lucrurile în momentul de faţă. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis joi prelungirea stării de alertă în România, astfel că va rămâne în vigoare inclusiv interdicția de a circula după ora 23.00. Prin urmare, pandemia provocată de noul coronavirus influenţează şi modul în care vor petrece românii trecerea dintre ani.

Petreceri în apartamente de Anul Nou? Da, e posibil, dar cu anumite condiții în ceea ce privește numărul participanților. „Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi.

Adică cei apropiați, cu care stai. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă. În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a declarat Raed Arafat, într-un interviu pentru Pro Tv.

Cum rămâne cu mesele festive

În privinţa meselor festive de Crăciun și Revelion organizate în unitățile de cazare a turiștilor, secretarul de stat atrage atenția că restaurantele hotelurilor pot funcționa la o anumită capacitate, care este determinată de incidența cazurilor de infectare cu Covid-19 în localitatea respectivă.

”Știți foarte bine. Sub 1,5 la mie incidență, capacitatea este la 50 %. Între 1,5 până la 3 la mie, capacitatea este de 30 %. Și peste 3 la mie, în mod normal, rămân numai cei care sunt cazați în hotel. Dar capacitatea acestor locații nu poate depăși 50 %”, a precizat Arafat.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii