Cazul 2 Mai: Dosarul lui Vlad Pascu ar putea fi mutat la Judecătoria Constanța

Cazul 2 Mai: Dosarul lui Vlad Pascu ar putea fi mutat la Judecătoria Constanța

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat transferul dosarului privind cazul lui Vlad Pascu, responsabil pentru accidentul din 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața. Decizia finală va fi luată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.

Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat, în cursul zilei de marți, 19 martie, un dosar care privește relocarea procesului. Cererea a fost depusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, având ca subiect dosarul lui Vlad Pascu.

Acesta este judecat în prezent la Judecătoria Mangalia. Termenul pentru examinarea cererii de transfer a fost stabilit pentru data de 2 aprilie, iar două zile mai târziu, pe 4 aprilie ar trebui să aibă loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu de la Judecătoria Mangalia.

Inițial, primul termen în acest caz a fost stabilit pentru data de 22 februarie, la ora 9 dimineața, la Judecătoria Mangalia. Însă, din cauza faptului că Pascu avea un alt termen la Tribunalul Constanța, pentru a contesta arestul preventiv, procedura a fost amânată până la ora 12:30.

La reluarea procesului, judecătorul din dosar a constatat că Vlad Pascu nu are reprezentare legală, deoarece unul dintre avocați s-a retras, iar celălalt a protestat, fiind solidar cu o acțiune a Baroului București și a solicitat amânarea termenului până după 29 februarie.

Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a decis ca următorul termen să fie stabilit pentru data de 14 martie și a trimis o cerere către Baroul Constanța pentru desemnarea unui avocat din oficiu pentru Vlad Pascu, pe durata întregului proces.

Părinții victimelor din accidentul provocat de Vlad Pascu au fost nemulțumiți de comportamentul judecătoarei în sala de judecată. Ei au declarat presei că, atunci când aceasta a intrat în sala de judecată, mesteca gumă. Ulterior, judecătoarea a solicitat buletinul tânărului decedat în accidentul rutier, fără să știe că acesta a murit.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat că Inspecția Judiciară a fost sesizată în legătură cu comportamentul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii