Cazul Ferma Dacilor: Foştii şefi ai ISU Prahova ar putea fi cercetați penal din nou

Cazul Ferma Dacilor: Foştii şefi ai ISU Prahova ar putea fi cercetați penal din nou

Foştii şefi ai ISU Prahova ar putea fi cercetați penal din nou. DNA a cerut redeschiderea dosarului în care erau suspectaţi că au favorizat funcţionarea Complexului Ferma Dacilor fără autorizaţiile necesare.

Cazul a revenit în atenţia anchetatorilor după incendiul care a distrus Ferma Dacilor.

Tribunalul Militar București va judeca pe 20 martie cererea DNA pentru reluarea urmăririi penale. Este vorba despre două femei, Elisa Tiberiu Dumitru și Cristina Chelba, care au condus ISU Prahova.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că alarma de incendiu nu funcționa la Ferma Dacilor, iar complexul trebuia închis după controlul ISU din 2019.

Potrivit rapoartelor făcute de medicii legiști, multe dintre cele 8 victime ale incendiului de la Ferma Dacilor, din a doua zi de Crăciun, au murit ca urmare a intoxicației cu monoxid de carbon.

Sursa probabilă a incendiului a fost, potrivit anchetatorilor, ”efectul termic al curentului electric”, în condițiile în care societatea comercială era racordată la rețeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ”pompă de apă” având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susținerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni.

Anchetatorii mai arată că materialul probator administrat până în prezent nu a relevat indicii care să confirme ipoteza unei incendieri provocată ca urmare a unei acțiuni umane intenționate, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii