Ce cuvânt au căutat românii pe Google, în 2020

Ce cuvânt au căutat românii pe Google, în 2020

„Google Classroom” este cel mai căutat cuvânt al anului 2020 pe Google în România, iar acest lucru nu ar trebui să ne surprindă . Căci vine în contextul pandemiei și al faptului că elevii învață online, de acasă.

Google Classroom este  o aplicație Google care permite o mai bună și mai eficientă comunicare între profesori, elevi și părinți. Această aplicație pentru educație este realizată de Google împreună cu profesorii, pentru a-i ajuta să economisească timp, să predea lecțiile mai ușor și să faciliteze comunicarea și colaborarea cu elevii atât în timpul orelor cât și în afara acestora.

Aplicația a avut și are mare succes și în România. Potrivit site-ului EduApps, folosirea aplicației Google Classroom nu generează costuri suplimentare pentru școală pentru că acest serviciu este disponibil gratuit pentru educație. Un alt avantaj îl reprezintă și faptul că îi ajută atât pe profesori, cât și pe elevi să economisească timp prețios și să-și eficientizeze munca.

Aplicația permite crearea, colectarea și notarea temelor în mediul online. Profesorii pot vedea chiar înainte să ajungă în sala de clasă cine și-a terminat tema și pot oferi feedback direct fiecărui elev, pot posta anunțuri și întrebări. Astfel, comunicarea la clasă devine mai eficientă și, în același timp, se extinde și în afara orelor.

Temele pot fi predate mai ușor

Aplicația facilitează interacțiunea și colaborarea profesor – elev deoarece elevii pot să inițieze conversații cu profesorul și să adreseze întrebări la care pot primi răspuns în timp real, iar temele pot fi predate mai ușor de pe orice dispozitiv utilizat de către elevi (desktop, tabletă, smartphone).

Google Classroom le permite elevilor inserarea de imagini la întrebări și răspunsuri multiple în formularele Google (Google Forms). Google Classroom oferă părinților posibilitatea să primească rezumate ale activității copiilor pentru a fi informați permanent cu privire la evoluția și rezultatele lor la școală.

20 milioane de elevi și profesori din 190 de țări folosesc Classroom.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii