Ce se întâmplă cu anul școlar și cu examenele naționale dacă greva nu se oprește. Precizările ministrului Educației

Ce se întâmplă cu anul școlar și cu examenele naționale dacă greva nu se oprește. Precizările ministrului Educației

Este a doua săptămână de grevă a profesorilor, iar ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat ce se va întâmpla cu examenele naționale și cu anul școlar în cazul în care negocierile între sindicate și Guvern nu ajung la un punct comun.  

”Mediile trebuie încheiate, conform calendarului școlar, până la finalul acestei săptămâni. Dacă situația o va impune, putem modifica structura anului școlar pentru cei care sunt în clasa a XII-a sau clasa a XIII-a, în așa fel încât să dăm timpul necesar pentru închidere mediilor cât și pentru înscrierea la examenul de Bacalaureat.

Ministerul Educației va lua toate măsurile astfel încât situația școlară a tuturor elevilor să fie încheiată și să se asigure participarea la examenele naționale.

”Există soluții în cazul în care această perioadă se prelungește. Vom prelungi și noi anul școlar. Nu există varianta în care să nu finalizăm anul școlar, să nu se încheie mediile, să nu se desfășoare examenele naționale. Toate se vor desfășura, chiar dacă asta înseamnă prelungirea anului școlar”, a mai spus Ministrul Educației, Ligia Deca, pentru observatornews.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.7 ° C
20.5 °
16.1 °
58 %
3.6kmh
0 %
joi
26 °
vin
24 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii