Cel mai căutat criminal din Italia a fost prins în România

Cel mai căutat criminal din Italia a fost prins în România

Cel mai căutat criminal din Italia, care şi-a ucis prietenul din copilărie, a fost prins în România. Italianul a fost depistat în trafic, la Arad, la volanul maşinii victimei.

Suspectul a fost dus în faţa procurorilor, a recunoscut că el este autorul crimei şi a mărturisit că încerca să ajungă in Ucraina.

Poliţia Română a fost felicitată public de Poliţia Italiană pentru operativitate şi eficienţă în cel mai mediatizat caz de crimă din Italia din acest moment. Poliţiştii români au reuşit să îl prindă pe principalul suspect, Michael Alessandrini, în crima care a avut loc luni la Pesaro.

Bărbatul este un italian cu probleme psihice, spun autorităţile italiene. Se pare că, după ce a comis fapta, acesta a luat 500 de euro, arma crimei, telefonul victimei şi maşina familiei şi a plecat spre România. Nu se cunosc motivele care au dus la această crimă, mai ales că suspectul şi victima sa, Pierpaolo Panzieri, erau prieteni din copilărie, iar în noaptea crimei au mâncat împreună.

Autorităţile italiene au anunţat că suspectul şi-a ucis prietenul cu 13 lovituri de cuţit. Fratele victimei a alertat poliţia, a doua zi dimineaţă, iar carabinierii au găsit scena macabră a crimei.

Criminalul a avut astfel un avans de aproximativ 12 ore, timp în care a reuşit să ajungă în România. La Arad, el a rămas fără benzină şi a încercat să ia trenul, moment în care a fost prins de poliţiştii români.

În acest moment, italianul se află în custodia autorităţilor române şi urmează să fie extrădat în Italia.

„La data de 22 februarie a.c., în baza unei solicitări formulate de autoritățile italiene, a fost desfășurată o acțiune coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, iar, în urma cooperării dintre Direcția de Poliție Transporturi, prin Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara (Serviciul Județean de Poliție Transporturi Hunedoara și Serviciul Județean de Poliție Transporturi Arad) și Inspectoratul de Poliție Județean Arad – Serviciul de Investigații Criminale,  a fost depistat, în județul Arad, un cetățean italian, bănuit  de comiterea unei infracțiuni de omor, în țara de origine.

Asupra persoanei în cauză au fost descoperite un telefon mobil, ce prezenta urme de culoare brun-roșcat și un cuțit, posibil arma crimei.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan care ar fi avut loc în Pesaro, Italia, bănuitul ar fi aplicat mai multe lovituri de cuțit victimei sale, apoi ar fi părăsit teritoriul Italiei pe direcția Slovenia – Ungaria – România.

Cetățeanul italian a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare italiene, fiind dispusă reținerea sa, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 23 februarie, acesta va fi prezentat unui judecător din cadrul Curții de Apel Timișoara, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Schimbul de date și informați cu autoritățile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii