Cel mai nou sistem antidronă, adus de armata SUA în România

Cel mai nou sistem antidronă, adus de armata SUA în România

Dislocarea sistemului aerian antidronă M-LIDS în România este importantă în contextul în care Armata SUA are în prezent un număr extrem de limitat de astfel de sisteme şi intenţionează să achiziţioneze doar 45 în viitorul apropiat, arată Monitorul Apărării, care citează defence-ua.com.

Apărarea aeriană a României a primit un impuls neaşteptat sub forma sistemului anti-drone american M-LIDS, care a fost desfăşurat odată cu Divizia 101 Aeropurtată a SUA, ale cărei unităţi sunt în prezent la Mihail Kogălniceanu.

M-LIDS (Mobile-Low Integrated Defeat System) este cel mai nou sistem anti-drone din armata SUA. Acest sistem include o serie de mijloace diferite, care ar trebui să asigure contramăsuri de succes împotriva UAV-urilor inamice, în special:

– senzori de imagine termică

– mijloace de determinare a direcţiei

– mijloace de război electronic

– tun automat XM914 de 30 mm.

În prezent, se ştie despre planurile primare ale Pentagonului de a comanda un total de doar 45 de astfel de sisteme, care ar trebui să consolideze cinci divizii.

În urmă cu câteva zile, Ministerul Apărării Naţionale a sesizat Parchetul Militar, după ce baza de la Kogălniceanu a fost survolată de drone, cel mai probabil comerciale. Paza bazei unde sunt dislocate cele mai multe trupe americane în ţara noastră este asigurată de partea română, potrivit Observator News.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii