Cetățean american urmărit international, reținut de polițiștii din București

Cetățean american urmărit international, reținut de polițiștii din București

Un cetățean american, urmărit internațional de autoritățile judiciare din SUA pentru comiterea infracțiunilor de conspirație la revoltă și activități de revoltă a fost reținut de polițiștii din București.

SUA îl acuză că, în intervalul decembrie 2016 – octombrie 2018, în Districtul Central al Statului California și în alte părți ale S.U.A., bărbatul ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic și să folosească tactici de luptă și violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor.

Bărbatul ar fi condus pregătiri de lupte mixte de arte marțiale pentru membrii mișcării, deplasându-se la două mitinguri politice, unde ar fi agresat alte persoane, inclusiv un ofițer de poliție.

În urma depistării, bărbatul urmărit internațional a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reținerea sa, iar, la data de 30 martie a.c., un judecător al Curții de Apel București a hotărât arestarea provizorie, în vederea extrădării.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.7 ° C
19.4 °
15 °
76 %
3.6kmh
0 %
lun
23 °
mar
24 °
mie
25 °
joi
26 °
vin
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii