ChatGPT primește un upgrade. Chatbot-ul va avea memorie

ChatGPT primește un upgrade. Chatbot-ul va avea memorie

Viitorul digital sună din ce în ce mai înspăimântător. Cât de curând, ChatGPT va putea ţine minte informaţii despre utilizatori de la un chat la altul, ceea ce ar putea avea multiple implicații.

Concret, OpenAI va da posibilitatea chatbot-ului să memoreze discuţiile anterioare şi ceea ce a învăţat despre utilizator, putând să folosească aceste informaţii pentru a oferi răspunsuri personalizate mai bune. Teoretic, asta ar trebui să se concretizeze într-un nivel de funcţionalitate superior şi o înţelegere mai bună a cerinţelor venite de la utilizatori.

Însă, si în acest caz se deschid dezbaterile despre intimidate și viață privată. Pe lângă antrenarea modelelor lingvistice, informaţiile pot fi folosite pentru a realiza un profil al utilizatorului, care poate fi folosit pentru targetarea cu reclame, dar şi în alte scopuri.

Aşa-numita memorie va fi activată în mod implicit, iar cei care nu doresc să o folosească vor trebui să o dezactiveze manual. Cei care o preferă, vor putea fie să lase chatbot-ul să înveţe tot ce poate despre ei, fie să aleagă a fi păstrate doar anumite informaţii.

Alături de ChatGPT, vor căpăta memorie toţi chatboţii personalizaţi care sunt disponibili în magazinul oficial operat de OpenAI.

Pentru moment, memoria este disponibilă doar pentru un procent mic de utilizatori, în cadrul unui test.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii