Chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal pentru purtare abuzivă

Chirurg de la Spitalul Floreasca, cercetat penal pentru purtare abuzivă

Chirurgul Sorin Păun, fost șef de secție la Spitalul Floreasca din București, este cercetat penal pentru purtare abuzivă, după ce în timpul unei operații efectuate în martie 2020 „și-a înțepat un coleg cu electrocauterul scos din plaga pacientei infectate cu hepatită C”.

Anunțul a fost făcut vineri, 15 martie, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Spitalul Floreasca a transmis că „punerea în mișcare a acțiunii penale nu echivalează cu trimiterea în judecată penală” și că „până la stabilirea vinovăției printr-o hotărâre definitivă a instanței de judecată, orice persoană este considerată nevinovată”, potrivit Libertatea.

Potrivit procurorilor, în timp ce efectua o intervenție chirurgicală asupra unei paciente, în calitate de medic chirurg, inculpatul a adresat injurii și expresii jignitoare medicilor din echipă.

Pe parcursul intervenției chirurgicale, inculpatul a înțepat cu electrocauterul un medic din echipa operatorie, provocându-i ușoare leziuni.

Întrucât pacienta era pozitivă la hepatita C, persoana vătămată a raportat evenimentul și a mers la Institutul Matei Balș pentru prescrierea unui tratament.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii