Cine este George Simion de la AUR?

Cine este George Simion de la AUR?

George Simion, președintele partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) a trecut pentru prima dată de pragul electoral. A mai avut o candidatură la alegerile europarlamentare din 2010, însă fără succes. Nu multă lume a auzit de acest partid.

Alianța pentru Unirea Românilor este partidul care a uimit la alegerile parlamentare din acest an. O formațiune apărută în 2019, a depășit conform rezultatelor, 9 procente în preferințele românilor. Tot AUR a fost cel de pe locul doi în preferințele românilor din diaspora, cu o diferență de doar câteva procente față de USR PLUS.
George Simion are 34 de ani, este specializat în crimele comunismului, iar din 2006 începe să devină activ civic. Mai exact:
  • organizează în București un protest pentru susținerea elevilor români din Chișinău. (2006)
  • organizează un marș comemorativ la Chișinău pentru cei 200 de ani de la Anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist, marș unde au fost prezenți peste 7.000 de oameni. (2012)
  • organizează acțiuni în Republica Moldova, ce pe de altă parte i-au adus și interdicția de a mai intra pe acest teritoriu, având în prezent cinci interdicții.

Se pare că valorile, dar și modul de a le comunica au convins românii să își indrepte voturile către această nouă formațiune. Pe declarația de avere a lui George Simion sunt trecute doar o mașină și un salariu. 

La 34 de ani, George Simion este un politician cu venituri materiale destul de limitate. Din declarația de avere depusă în vederea alegerilor parlamentare reiese faptul că Simion nu deține nicio casă, niciun teren, nu are bijuterii sau obiecte de preț și nici conturi în bancă.

Singura sa avere o reprezintă o mașină Ford Fiesta din 2006 și un venit de director de marketing la o firmă de construcții. Ceea ce s-ar traduce printr-un salariu de puțin peste 3.000 de lei pe lună.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
20.6 ° C
21.1 °
20.1 °
92 %
2.1kmh
20 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii