Ciprian Porumbescu omagiat la Universitatea Națională de Muzică. Studenții, invitați de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Ciprian Porumbescu omagiat la Universitatea Națională de Muzică. Studenții, invitați de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în Campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Ciprian Porumbescu rămâne un model al artei muzicale românești din secolul trecut, care a făcut și istorie, iar Universitatea Națională de Muzică din București găzduiește o expoziție de excepție ce aduce în prim-plan viața și creația marelui compozitor român. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își propune să ofere studenților și profesorilor o incursiune în lumea acestui geniu muzical prin intermediul expoziției temporare „Ciprian Porumbescu – viața unui geniu”.

Vizitatorii vor avea ocazia să descopere fotografii de epocă, documente inedite, fragmente din jurnalul personal al compozitorului și partituri ce provin din colecția strănepoatei sale, doamna Cionca Stanca. Această inițiativă urmărește să ofere o perspectivă autentică asupra vieții și operei lui Ciprian Porumbescu, aducând în prim-plan aspecte mai puțin cunoscute ale personalității sale și ale contextului istoric în care a trăit.

Expoziția explorează universul marelui compozitor, prin intermediul informațiilor ce reflectă momente semnificative din viața și creația sa. Cu ocazia deschiderii acestei expoziții, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează în cadrul Universității Naționale de Muzică campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, încurajând, astfel, studenții să se inspire din exemplul de excelență al lui Ciprian Porumbescu și să se implice în cadrul campaniei.

Campania își propune să identifice și să promoveze tinerii talentați și supradotați din diverse domenii de activitate, recunoscându-le meritele și încurajându-i să continue să își dezvolte potențialul. Prin această campanie, Fundația își propune să contribuie la susținerea și încurajarea excelenței în toate domeniile de activitate, în vederea unei dezvoltări durabile și prospere a României.

Expoziția „Ciprian Porumbescu – viața unui geniu” este deschisă publicului la sediul Universității Naționale de Muzică din București. Intrarea este liberă pentru toți cei interesați să pășească în lumea fascinantă a unuia dintre cei mai mari compozitori români.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii