Coaliția schimbă legea de funcționare a Televiziunii Române

Coaliția schimbă legea de funcționare a Televiziunii Române

PNL, USR PLUS și UDMR au convenit pe 15 martie, în cadrul ședinței săptămânale a coaliției de guvernare, să modifice legea de funcționare a Televiziunii Române.

Astfel, funcția de președinte va fi despărțită de cea de director general, după cum au declarat pentru G4Media.ro surse participante la întâlnire.

Potrivit acestora, legea ar urma să fie modificată rapid în Parlament, în maximum două săptămâni, abia apoi actuala conducere a TVR va fi demisă.

”De azi se vor întâlni colegii nominalizați de fiecare partid din coaliție ca să discute exact schema de responsabilități, ce înseamnă președinte și ce înseamnă director general. Ideea este să trecem modificările în următoarele două săptămâni, o săptămână în Camera Deputaților și una în Senat”, au explicat sursele citate.

”Am decis să nu punem o conducere interimară la TVR, ci, după modificarea legii, să respingem rapoartele de activitate, demitem actuala conducere și instalăm una nouă potrivit noului act normativ”, au mai precizat sursele G4Media.ro.

Pentru reorganizarea conducerii TVR și SRR este nevoie de modificarea legii 41/1994 care prevede că „Preşedintele consiliului de administraţie este directorul general al societăţii.

Revocările din funcții ale șefilor de la TVR, Radio și Avocatul Poporului anunțate drept prioritare pentru Coaliție sunt tărăgănate în Parlament. Motivul întârzierii îl constituie neînțelegerile din Coaliție privind împărțirea funcțiilor.

PNL dorește să obțină șefia TVR, dar și cea a Avocatului Poporului, USR dorește conducerea Radioului. Liberalii le-ar fi sugerat partenerilor de la UDMR să preia șefia Agerpres, propunere refuzată de aceștia. UDMR își dorește să fie partener cu drepturi depline la masa negocierilor și solicită fie conducerea Avocatului Poporului, fie cea a radioului public.

În bucătăria internă a partidelor de Coaliție au fost vehiculate nume care ar putea fi promovate pentru cele patru instituții cheie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii