Comisiile din Senat au respins legea vânătorii

Comisiile reunite pentru mediu și pentru ape, păduri, pescuit și fond cinegetic au respins, marți, proiectul de lege inițiat de mai mulți vânători care prevedea introducerea unor cote zilnice pentru păsările care pot fi împușcate. Proiectul susținut de 26 de parlamentari PSD, PNL și UDMR a generat discuții aprinse și în ședința coaliției, potrivit unor surse participante la discuții.

Senatorii din comisiile reunite au dat, marți, un raport de respingere inițiativei legislative. Au fost 14 voturi „împotrivă”, patru voturi „pentru” și patru „abțineri”. Raportul de respingere va fi supus votului Senatului, după care proiectul merge la Camera Deputaților.

Proiectul de lege prevede numărul maxim de păsări care pot fi împușcate zilnic de un vânător, în perioada de vânătoare. De asemenea, legea reduce perioada de stagiatură necesară pentru obținerea unui permis de vânătoare permanent, de la un an la 6 luni, potrivit digi24.ro.

Potrivit proiectului, un vânător poate împușca în fiecare zi din sezonul de vânătoare 25 de exemplare din specii de păsări precum ciocârlia de câmp, cocoșarul, turturica sau prepelița. Legea stabilește cote zilnice și pentru alte specii de păsări. Proiectul de lege și anexa cu cotele zilnice pot fi consultate AICI.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
13 ° C
13 °
12.1 °
76 %
2.6kmh
75 %
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °

Opinii