Complexul Energetic Oltenia: Anchetele continuă în cazul accidentului de la mina Jilţ Sud

Complexul Energetic Oltenia: Anchetele continuă în cazul accidentului de la mina Jilţ Sud

La Complexul Energetic Oltenia sunt în acest moment mai multe anchete în desfășurare. Maşina implicată în accidentul de la mina Jilţ Sud ar fi avut probleme tehnice, potrivit informaţiilor până acum neconfirmate, dar care urmează să fie stabilte de expertiza tehnică.

Este vorba despre o anchetă complexă, iar în urma unei ședințe, au fost dispuse două verificări, pe de-o parte examinarea tehnică a vehiculului implicat în accident și, pe de altă parte, o verificare a stării drumului de acces către mină, conform TVR.

În momentul accidentului, pe lângă cei 16 mineri care se aflau în vehicul, erau și foarte multe echipamente de lucru, inclusiv butelii de oxigen neasigurate, care ar fi provocat traumatisme foarte grave minerilor. Tancheta care a fost implicată în accidentul de la mina Jilţ Sud și în care și-au pierdut viața trei mineri nu ar fi avut revizia tehnică efectuată la timp.

Potrivit mărturiilor minerilor, tancheta ar fi rămas fără frâne la momentul accidentului. Toate aceste informații vor fi însă confirmate după expertizarea din punct de vedere tehnic a tanchetei, operațiune care va avea loc în zilele următoare.

În cursul zilei de joi, angajații Inspectoratului general de stat în inspecția muncii au mers în Gorj, pentru a coordona ancheta în desfășurare. În paralel, Corpul de control de la Ministerul Energiei se află încă de ieri la Complexul Energetic Oltenia, pentru o anchetă separată.

În spitalele din Târgu-Jiu și Motru se mai află internați 6 mineri.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii