Contabilă reținută de procurorii DIICOT, fiind acuzată de infracțiuni economice și spălare de bani

Contabilă reținută de procurorii DIICOT, fiind acuzată de infracțiuni economice și spălare de bani

O contabilă a fost reținută de procurorii DIICOT fiind acuzată de infracțiuni economice și spălare de bani. Printre altele, ea ar fi falsificat semnătura administratorului unei firme și și-a mărit onorariul.

Polițiștii BCCO Ploiești și procurorii DIICOT Pitești au făcut miercuri o percheziţie domiciliară în judeţul Prahova. De asemenea, două persoane au fost duse la audieri într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, participaţie improprie la fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălarea banilor.

Totodată, în perioada iunie 2022 – iunie 2023, ar fi accesat în mod repetat, cu depăşirea limitelor autorizării, sistemul de internet banking prin care firma efectua operațiunile financiare, în scopul completării necorespunzătoare a ordinelor de plată, inducând în eroare administratorul societății, care a efectuat astfel plăți, în contul bănuitei, dar și al unui membru de familie al acesteia. „De asemenea, în aceeași perioadă, ar fi creat aparența unor plăți către furnizorii sau salariații societății comerciale, completând electronic mai multe ordine de plată, prin utilizarea datelor sale sau ale membrului de familie, cauzând astfel în dauna persoanei vătămate un prejudiciu de peste 350.000 de lei. Totodată, în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice și pentru ascunderea adevăratei naturi a circulaţiei şi a proprietăţii finale a sumelor pretins achitate către mai mulți furnizori, persoana bănuită ar fi creat aparenţa, prin întocmirea de documente contabile false, că această valoare ar fi fost transferată în mod efectiv către ei, în realitate banii ajungând în contul său sau al membrului de familie”, arată polițiștii.

S-a reținut și faptul că, falsificând prin imitare semnătura administratorului societății, și-ar fi mărit în mod artificial onorariul.

Procurorul de caz din cadrul DIICOT Ploieşti a dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore. Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă a acesteia.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii