Cooperare internațională: Un tablou furat în Marea Britanie a fost găsit în România

Cooperare internațională: Un tablou furat în Marea Britanie a fost găsit în România

Poliția Capitalei informează că în urma activităţilor investigativ-operative efectuate, într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în care au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire şi spălare de bani, de pe teritoriul României a fost descoperit un bun mobil cultural de semnificaţie artistică (tablou) care ar fi făcut obiectul unei tranzacţionări pe piaţa neagră.

Din verificări a reieşit că bunul ar face parte din lotul de tablouri sustrase în noaptea de 14 martie 2020, dintr-o galerie de tablouri din Oxford, Regatul Unit al Marii Britanii, având o valoare estimată de 2 milioane de euro.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. au participat, la data de 28 iulie 2023, alături de autorităţile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii, în Olanda, la Haga, la o întâlnire operativă, unde au fost punctate elementele comune ale anchetelor paralele realizate de către cele două state, în vederea elaborării unei strategii, care să conducă la înfăptuirea justiţiei.

La data de 28 decembrie 2023, prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a fost dispusă restituirea tabloului în cauză către autorităţile judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, iar, la data de 26 martie 2024, tabloul a fost restituit autorităţilor judiciare din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord.

Ulterior, la data de 29 martie 2024, dosarul a fost înaintat către unitatea de parchet, cu propunere legală.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii