Haos cu testarea elevilor în școală

Haos cu testarea elevilor în școală

Haosul cu testele de salivă continuă! Cu două zile înainte de data la care ar fi trebuit să fie livrate au apărut noi probleme. Se pare că unele dintre firmele care au câştigat licitaţia s-au retras imediat după semnarea acordului. Ba mai mult, Guvernul ar fi rămas fără bani pentru a plăti testele. Deci, acestea ar urma să ajungă cu întârziere în școli.

Alexia Marinescu, președinte în Asociația Elevilor București și Ilfov, a declarat pentru Metropola TV: „Mai bine am fi început anul școlar toți în mediul online pentru a se lua măsurile concrete și necesare.”

De cealaltă parte, reprezentanții părinților spun că se așteptau la o astfel de situație de la bun început.

„Așa cum ne așteptam implementarea activității de testare în unitățile școlare întârzie, eram conștienți de lucrul acesta mai ales atunci când a fost anunțat că în câteva zile vor ajunge testele, s-au semnat contracțele și așa mai departe. Eram cât se poate de reticenți mai ales că știm modul în care lucrează cei de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.”, a declarat Eugen Ilea, reprezentant al Federației Părinților.

Dorința Guvernului ca toți elevii să fie testați non-invaziv, cu teste de salivă, rămâne în coadă de pește. Cel mai recent termen avansat de către autoritățile, atât din educație, cât și din sănătate, era pentru miercuri, 24 noiembrie. Numai că multe dintre firmele care au participat la licitație s-au retras. Motivul? Nu mai au aceeași putere de cumpărare ca în momentul în care a fost demarată licitația. Prețul de achiziție al testelor, între timp, a crescut. În plus, firmele care au rămas să onoreze acest contract nu pot în momentul de față să asigure transportul acestor teste din China, care este țara de origine, către România.

Din cele 9 milioane de teste din primul lot care trebuie livrat, în școlile din România vor ajunge săptămâna aceasta doar 5 milioane.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii