Cuvânt inclus în subiectele de simulare la Bac, căutat pe dexonline de sute de ori înainte de proba de luni

Cuvânt inclus în subiectele de simulare la Bac, căutat pe dexonline de sute de ori înainte de proba de luni

Cuvântul „sforțare”, inclus în subiectele de simulare la Bac, a fost căutat pe dexonline de sute de ori înainte de proba de luni.

Platforma dexonline anunță că a înregistrat sute de căutări ale cuvântului „sforțare”, înainte ca proba scrisă de azi a simulării de bacalaureat să ia sfârșit.

Potrivit dexonline, căutările au început după miezul-nopții, scrie educatieprivata.ro.

„După cum se vede, azi am avut o simulare plină de… sforțări!

Cum tot românul știe că cine se scoală de dimineață departe ajunge, căutările termenului „sforțare” au început imediat după miezul nopții, până la ora începerii examenului depășindu-se media zilnică a ultimelor luni. Între 9 și 11 au fost aproape 300 de căutări!

Între 11 și 12 au fost aproape 3000 de căutări, dar presupunem că după ora 11 elevii au avut voie să iasă din sălile de examen”, a transmis dexonline.

O situație asemănătoare a avut loc și în vara anului trecut, la proba oficială de limba română de la bacalaureat

”Am verificat logurile și aproape 100 dintre căutările lui „de bună seamă” au fost înainte de ora 10 (inclusiv câteva înainte de ora 6)! Asta în condițiile în care în medie, în ultima lună, a fost o singură căutare pe zi pentru această sintagmă!”, au transmis administratorii Dexonline, imediat după încheierea probei de bacalaureat din iunie 2023.

Expresia ”de bună seamă” a făcut parte din cerințele la proba scrisă de Limba română la filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică și Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic.

Candidaților li s-a cerut să indice sensul expresiei într-un fragment din opera lui George Călinescu. Conform baremelor, cerinței i-au fost acordate 6 puncte.

content-image

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii