Demers la cel mai înalt nivel. Iohannis a semnat o declarație comună, alături de alți 17 șefi de state, pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Demers la cel mai înalt nivel. Iohannis a semnat o declarație comună, alături de alți 17 șefi de state, pentru eliberarea ostaticilor din Gaza

Șefii de state din România, Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Canada, Columbia, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia, Serbia, Spania, Thailanda, Regatul Unit şi Statele Unite au semnat o declaraţie comună prin care solicită eliberarea imediată a tuturor ostaticilor deţinuţi de Hamas în Gaza de peste 200 de zile, anunță, într-un comunicat, Administrația Prezidențială.

Printre cetățenii a căror eliberare se cere acum se află și români.

„Soarta ostaticilor şi a populaţiei civile din Gaza, care sunt protejate prin dreptul internaţional, este o preocupare internaţională. Subliniem că acordul propus pentru eliberarea ostaticilor ar aduce o încetare a focului imediată şi prelungită în Gaza, care ar facilita o creştere a asistenţei umanitare suplimentare necesare care va fi livrată în toată Gaza, şi ar duce la încheierea credibilă a ostilităţilor. Locuitorii din Gaza vor putea să se întoarcă la casele şi pământurile lor, cu pregătiri în prealabil pentru a li se asigura adăpost şi provizii umanitare”, se arată în declaraţia comună a celor 18 ţări, publicată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Potrivit documentului, statele semnatare susţin „cu tărie actualele eforturi de mediere pentru a aduce acasă cetăţenii noştri”.

„Reiterăm apelul către Hamas să elibereze ostaticii şi să punem capăt acestei crize, astfel încât să ne putem concentra cu toţii pe eforturile noastre comune de a aduce pacea şi stabilitatea în regiune”, se mai spune în declarația comună.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii