Depozit cu muniţie din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperit în curtea unui colegiu din Iași

Depozit cu muniţie din cel de-Al Doilea Război Mondial, descoperit în curtea unui colegiu din Iași

Un depozit de muniţie din Al Doilea Război Mondial a fost descoperit, luni, în curtea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi, în timpul unor săpături.

Cursurile în această unitate au fost suspendate până luni 20 mai, în timp ce elevii din cămin au fost evacuaţi.

Angajaţii companiei care execută lucrările de amenajare a platformei betonate pe care va fi construită clădirea modulară compusă din containere care va găzdui temporar activitatea didactică a Colegiul Pedagogic ”Vasile Lupu” au descoperit, luni, în urma săpăturilor, un depozit de muniţie din Al Doilea Război Mondial, a transmis primăria.

Totodată, primarul Mihai Chirica a convocat o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, una dintre decizii fiind suspendarea cursurilor în unitatea de învăţământ, dar şi evacuarea căminului colegiului până luni, 20 mai.

De asemenea, autorităţile au impus culoare de circulaţie în zona unităţii de învăţământ.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a mai decis că, pe orice teren de pe raza municipiului Iaşi pe care nu au fost făcute intervenţii până în anul 1945, orice săpătură va fi făcută numai în prezenţa unui reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care va testa cu aparatură specifică terenul respectiv, potrivit stirileprotv.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii