Din 8 februarie elevii se pot întoarce la școală, însă există câteva condiții impuse de către autorități

Din 8 februarie elevii se pot întoarce la școală, însă există câteva condiții impuse de către autorități

Din 8 februarie elevii se vor putea întoarce la școală. Acest lucru va fi posibil doar dacă, cu șase zile înainte de această dată, evoluția epidemiologică va fi una favorabilă. Între timp, autoritățile au pregătit și scenariile care vor funcționa în fiecare localitate în parte în funcție de numărul de îmbolnăviri. Indiferent cum va arăta situația, la acel moment, copii de grădiniță și cei din clasele primare vor participa fizic la cursuri. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a anunţat că cele mai multe şcoli se vor redeschide pe 8 februarie, odată cu începutul semestrului 2. Însă o decizie finală va fi luată cu o săptămână înainte de termen.

Președintele țării, Klaus Iohannis a declarat că „Pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuție – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide.”

Autoritățile analizează mai multe scenarii, iar fiecare dintre acestea are în vedere de rata de infectare din localitatea respectivă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că scenariul hibrid nu va mai exista din 8 februarie. Sorin Cîmpeanu este de părere că „Va fi făcută publică zilnic lista cu localitățile și zona roșie în care vor fi deschise grădinițele și clasele. Care vor rămâne deschise până la pragul de 6.

Așadar, dacă rata de infectare sare de 6, localitatea se carantinează, școlile se închid și toți copiii cor învăța în mediul online. Președintele României a menționat că toate celelalte măsuri sanitare rămân în vigoare dacă școlile se redeschid. De asemenea șeful statului a explicat că „este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. Trebuie să respectăm restricțiile.”

Copiii trebuie să se întoarcă în bănci. Este opinia medicilor pediatri. Aceștia susțin că cei mici încep să aibă de suferit din cauza izolării. În plus, spun că rata de infectare în cazul copiilor este foarte mică, de până-n doi la sută, iar copiii nu dezvoltă forme grave de boală. Mihai Craiu, medic pediatru a spus că „Nu mai suportă copiii din punct de vedere emoțional, psihiatric și din punct de vedere sufletesc. E prea lungă izolarea. Noi ne-am umplut la urgență cu tot felul de copii cu ticuri, cu dureri…”.

În cazul facultăților, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii