Donald Trump nu este de acord cu interzicerea TikTok în SUA

Donald Trump nu este de acord cu interzicerea TikTok în SUA

Donald Trump a declarat luni, 11 martie, că se va opune interzicerii TikTok în Statele Unite, adoptând o poziție opusă față de actualul șef de stat. Un proiect de lege care amenință rețeaua de socializare este susținut de actualul președinte.

Fostul președinte american pare că s-a răzgândit, asta după ce în urmă cu patru ani a emis un ordin executiv care interzicea TikTok în Statele Unite, pe motiv că ar fi o amenințare la adresa securității naționale.

Toți membrii unei comisii din Camera Reprezentanților au votat recent în favoarea unui proiect de lege, care, dacă va fi adoptat, TikTok va fi obligată să își vândă filiala sau să se confrunte cu o interdicție a rețelei sociale în Statele Unite, scrie hotnews.ro.

Mai multe instituții media americane susțin că proiectul de lege care vizează interzicerea TikTok ar urma să fie supus la vot în Camera Reprezentanților în această săptămână.

Joe Biden susține că este gata pentru semnarea legii care propune interzicerea aplicației în Statele Unite, dacă Congresul va trece un astfel de act legislativ. Poziția președintelui american vine în urma unui vot unanim al Comisiei pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților, care sugerează eliminarea TikTok din App Store și Google Play, dacă ByteDance nu cedează controlul aplicației.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii