Dovada că măsurile PSD la guvernare au crescut cifra de afaceri din industrie

Dovada că măsurile PSD la guvernare au crescut cifra de afaceri din industrie

Schemele de susținere prin programe de investiții, puse de Guvernul PSD la dispoziția firmelor care produc în România, încep să dea rezultate! Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2% față de luna februarie 2023.

Pe ansamblul primelor două luni din 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut la rândul lor cu 5,4%. Doar în luna februarie 2024, numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare (piaţa internă şi piaţa externă), au crescut atât față de luna anterioară cu 6,5%.

Susținerea industriei locale de către PSD duce la creștere economică

Datele statistice reconfirmă direcția asumată de premierul Ciolacu în programul de guvernare de a face din investiții motorul de creștere economică al României.

Programele de susținere a firmelor românești, promovate de PSD, au dus la o cifră de afaceri mai mare în industrie, cumulată cu o creștere a comenzilor noi. Industria contribuie cu circa 20% la PIB-ul României, iar rezultate mai bune în acest domeniu susțin o creștere economică reală și sustenabilă.

PSD dorește echilibrarea balanței de plăți prin investiţii

Pentru anul 2024, Guvernul Ciolacu țintește un nivel al investițiilor în economie de peste 120 miliarde de lei, cu aproximativ 20% mai mult decât anul trecut.

Pentru industria manufacturieră, construcţii, sectorul alimentar şi reciclare, vor fi disponibile, în acest an, sume considerabile, inclusiv din fonduri nerambursabile. Un exemplu este programul în cadrul căruia, prin cinci scheme de finanțare, firmele românești vor avea la dispoziție, în 2024, un total de 820 de milioane de euro.

Pentru acești bani, companiile care activează în sectoare cu deficit comercial vor avea prioritate, alături de proiectele axate pe zone mai puţin dezvoltate, precum estul, nord-estul sau sud-estul ţării.

Un alt exemplu este reintroducerea de către Guvernul PSD a unei scheme de ajutor pentru sprijinirea întreprinderilor în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Cu o valoare totală de 2,5 miliarde de euro, ajutorul sub formă de garanții și granturi directe va fi disponibil până la 30 iunie. Fiecare companie poate fi sprijinită, în funcție de domeniul de activitate, cu sume între 280.000 și 2,25 milioane de euro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii