fbpx

Drulă: Sper să facem un pol liberal democratic

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, susținut că îşi doreşte, în perspectiva alegerilor din 2024, crearea unui pol liberal democratic, din care să facă parte oamenii politici cu o viziune orientate spre modernizare.

„Eu sper să facem un pol liberal democratic, opus acestui stat militaro-socialist, pentru că ştiu că, de exemplu, şi în PNL sunt oameni care sunt nemulţumiţi, oameni cu reflexe civile, oameni cu reflexe de a face treabă şi unii dintre ei sunt celebri cu urbele pe care le gestionează – oameni de acţiune. Eu îi aştept să îşi găsească curajul”, a spus Drulă într-un interviu la Radio Guerilla.

Inclusiv UDMR ar putea face parte dintr-o astfel de coaliţie de guvernare, a spus Cătălin Drulă. Pe de altă parte, el a exclus o coaliţie cu AUR, declarând că nu vede „scenariul acesta întâmplându-se vreodată”.

„Şi acolo (în UDMR – n.r.) sunt oameni care au viziune mai modernizatoare, pentru că până la urmă asta e lupta mare în România: status quo versus modernizare. Sunt băieţii care spun: ‘Statul e bun aşa cum e, să îl facem şi mai mare un pic, să ne mai angajăm şi să rămânem numai noi şefi pe resurse şi să drenăm prin contracte’ şi, pe de altă parte, noi, care propunem o viziune modernizatoare, cu adevărat liberală. Asta va fi lupta în 2024 şi construim de acum pentru ea”, a explicat preşedintele interimar al USR.

În opinia sa, actuala guvernare este „complet ineptă”, iar pentru a diminua inflaţia de 14% Executivul ar trebui să reducă deficitul bugetar.

„Suntem într-o frenezie a împrumuturilor pe dobânzi mari, pentru a pompa bani în inflaţie. Asta e ce se întâmplă în momentul de faţă în România şi asta nu poate să se sfârşească decât prost. Dar guvernarea din România e de tip ‘După mine potopul’, pentru că şi guvernarea lor e cu termen de expirare”, a spus Drulă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
19.6 ° C
20 °
17.1 °
51 %
3.1kmh
0 %
vin
20 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
20 °
mar
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii