După 20 de ani: Corul Madrigal lansează două albume de Crăciun

După 20 de ani: Corul Madrigal lansează două albume de Crăciun

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun. Unul cuprinde colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional. Proiectul este primul de acest gen după aproape 20 de ani de pauză, cu înregistrări actuale și la standarde acustice de excepție, dedicat marii sărbători a Nașterii Domnului.

Este pentru prima oară în ultimii 52 de ani când Madrigalul nu susține mult-așteptatele concerte de Crăciun cu audiență în sală. Prin intermediul celor două albume Corul Madrigal își păstrează tradiția pornită în 1968, când în plin regim comunist a susținut primul concert de colinde. Un act de disidență artistică ce a readus Crăciunul în casele românilor și, pentru generații întregi, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului a fost similar cu cel al Madrigalului.

„De Crăciun ascultăm Madrigal! În acest an dificil, lansarea acestor albume are o semnificație aparte atât pentru noi, cât și pentru publicul român. Practic, desenăm un arc simbolic în timp, de la primul concert de colinde susținut de Corul Madrigal, condus de maestrul Marin Constantin în 1968, în timpul regimului comunist, până astăzi. Când, într-o altă conjunctură extrem de dificilă, propunem publicului acest proiect”, spune Emil Pantelimon, managerul corului. Fiecare CD conține câte un playlist distinct, cu unele dintre cele mai apreciate lucrări dedicate sărbătorii Crăciunului. Sunt înregistrate live din concerte: „Madrigal de Crăciun”, cu o selecție de 18 colinde autentice românești, precum și „Madrigal for Christmas”, cu 14 colinde internaționale, atât clasice, cât și din registrul modern. Lucrările au fost special selectate de Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Madrigal și sunt menite să ofere publicului atmosfera unică a extraordinarelor Concerte de Crăciun. Susținute în fiecare an cu „casa închisă” la Ateneul Român sau la Sala „Auditorium” a Muzeului Național de Artă.

Ambele produse discografice includ și colinde cântate împreună cu copiii din corurile Programului Național Cantus Mundi – cel mai mare program de integrare socială prin muzică, fondat de dirijorul Ion Marin, Directorul de onoare al Corului Madrigal.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii