Elev de 7 ani din Brașov, acuzat că își bate toți colegii

Elev de 7 ani din Brașov, acuzat că își bate toți colegii

Elevii unei clase pregătitoare de la o școală din Brașov nu au mai intrat la ore de frica unui coleg care îi teroriza. Mai mult decât atât, cei mici s-au întors acasă cu vânătăi și rănicare, potrivit părinților, au fost provocate de un băiat de şapte ani. 

Totul ar fi început în prima zi de școală. Cei 30 de elevi s-au întors acasă unul câte unul răniți și le-au povestit părinților despre groaza pe care au trăit-o, notează observatornews.ro.

„„Doar a spus acasă. Am fost împins, am fost lovit, mi-a pus piedică, a intrat peste fetiţe în baie, a dat drumul la apă fierbinte când ne spălam pe mâini”, a spus Oana Torh, părinte.

„Am aflat în prima săptămână de şcoală. Au sesizat părinţii acest lucru. Am luat legătura cu doamna învăţătoare care m-a asigurat că în timpul orei nu se întâmplă nimic”, a transmis Mihaela Nicodim, directoarea şcolii.

„Copilul va fi însoţit în pauză de consilierul şcolar, face terapie psihopedagocică, lucru care il va ajută să se integreze în colectivul de elevi. El spune că se joacă, că joacă nu ştiu ce joc sau că ar fi vrut nu ştiu care să îi facă ceva”, a mai susținut Simona Vlad, învăţătoare.

„Copilul nu a sărit la bătaie şi nu a snopit în bătaie niciun copil, nu a maltratat pe nimeni. Nu pot să vă zic de unde poate să provină, poate să fie o manifestare a unei frustrări sau probabil atrage atenţia prin acest mod. Pe motivul divorţului, ca şi repercursiune, da, este un motiv al comportamentului lui”, a spus mama copilului bătăuş, potrivit B1 TV.

„Acest copil este în atenția inspectoratului de un an de zile, copilului i s-a făcut recomandarea, părinților să mai rămână în grădinița un an de zile drept pentru care el a depășit un pic vârsta clasei având peste 7 ani dar probabil ca în primele 3 sapt situația nu a devenit gravă. Acum a devenit gravă”, a mai precizat Valentin Bucur, inspector şcolar.

„Cum este pauză, cum trecea pe lângă un copil şi lovește, atacă sau intră la toalete. Cred că dorește sa atragă atenția, sunt și foşti colegi de grădi”, a declarat Mihaela Zugravu, Inspector şcolar pentru Învăţământul Primar.

Cu toate acestea, băiatul nu va fi transferat la altă școală, ci va fi integrat în clasă cu ajutorul consilierului şcolar. Între timp, poliţia s-a autosesizat.

„Polițiștii vor fi prezenţi la unitatea de învăţământ în vederea desfăşurării activităţii de informare pentru un climat şcolar sigur”, a transmis Daniel Zontea, pdc IPJ Brașov.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii