Elevii reiau de azi cursurile, tot în sistem online

Elevii reiau de azi cursurile, tot în sistem online

Elevii reiau de azi cursurile tot în sistem online, din fața calculatoarelor sau a tabletelor și telefoanelor. Trei milioane de şcolari din România revin de azi la cursuri online, după vacanţa de iarnă.
Mai sunt trei săptămâni din primul semestru, perioadă în care trebuie finalizată programa și trebuie încheiate mediile, apoi urmează o săptămână de vacanță intersemestrială, iar semestrul al doilea, care începe din 8 februarie, ar putea aduce și revenirea tuturor celor trei milioane de elevi în băncile de la școală.
Este unul dintre scenariile analizate de autorități care depinde însă de evoluția epidemiei COVID-19. O altă variantă este ca în clase să revină doar preșcolarii și copiii din învățământul primar. În al treilea scenariu lor li se adaugă elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, potrivit Radio România Actualități.
Ministrul educaţiei va decide la sfârşitul lunii, în funcţie de situaţia epidemiologică, dacă în semestrul II, care începe pe 8 februarie, copiii vor fi prezenţi fizic la şcoală sau vor continua învăţarea de la distanţă. În acest context, reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor cer descentralizarea deciziei privind redeschiderea şcolilor, astfel încât unităţile de învăţământ din localităţi unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori să se poată participa fizic la ore. Reamintim că din data de 9 noiembrie, toate cursurile s-au desfăşurat online, ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii