Elevii vor camere de supraveghere în școli. „Sunt un instrument valoros, descurajează incidentele negative, oferă probe”

Elevii vor camere de supraveghere în școli. „Sunt un instrument valoros, descurajează incidentele negative, oferă probe”

Consiliului Naţional al Elevilor pledează pentru instalarea camerelor de supraveghere în școli, considerând că acestea sunt un instrument valoros, descurajând incidentele negative şi oferind probe audio-video pentru investigarea lor. De asemenena, elevii sunt de părere că atâta timp cât stocarea sigură a imaginilor video va fi o prioritate, nu vor exista probleme.

„Din păcate, realitatea din unele unităţi de învăţământ este umbrită de incidente de bullying, hărţuire şi alte forme de violenţă, dar şi vandalism (elevii pot fi intimidaţi sau agresaţi fizic de colegi, iar bunurile şcolare şi obiectele personale pot fi deteriorate). Aceste aspecte creează un mediu nesigur şi contrar principiilor după care sistemele de învăţământ se ghidează. De aceea, Consiliul Naţional al Elevilor susţine implementarea unor măsuri care să conducă la creşterea gradului de siguranţă în şcoli”, afirmă reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor, într-un comunicat remis presei.

Aceștia adaugă că elevii, profesorii şi părinţii trebuie să fie informaţi „clar” cu privire la amplasarea camerelor, tipul lor, durata stocării înregistrărilor şi procedurile de acces, aspecte care „trebuie să fie reglementate corespunzător”.

Cadrul legislativ urmează să se modifice astfel încât şcolile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere video-audio pentru asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor şi a bunurilor, precum şi ca măsură de prevenţie a actelor de violenţă, a anunțat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii