Eveniment: „Crăciun Ţărănesc”, cu artă urbană şi meşteşuguri tradiţionale româneşti

Eveniment: „Crăciun Ţărănesc”, cu artă urbană şi meşteşuguri tradiţionale româneşti

O nouă ediţie a evenimentului de promovare a gastronomiei, artei urbane şi meşteşugurilor tradiţionale româneşti „Crăciun Ţărănesc” este găzduită, de vineri până duminică, între orele 10.00 – 18.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNȚR).

„Vă aşteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiţionale de post şi de dulce: miere şi zacuşte, turtă dulce şi plăcinte „Poale-n brâu”, cozonaci şi baclavale, preparate din carne de porc specifice Sărbătorilor, murături, dar şi preparate gustoase pregătite la faţa locului de bucătari pricepuţi: Coşul pentru masa de Crăciun (sărmăluţe, salată de Boeuf, piftie de porc „Pomana porcului”), varză murată călită cu jumări, ciolan de porc în sos de vin şi foi de dafin, păstrăv la grătar cu mămăligă şi mujdei pe degustate, aşa cum cere tradiţia la Piaţa Ţărănească!”, informează un comunicat al MNȚR, potrivit Agerpres.

Meşteri şi artizani din toate colţurile ţării aduc cu ei cele mai frumoase decoraţiuni de Crăciun, icoane şi vitralii, obiecte din lemn şi sticlă, ceramică tradiţională, felicitări de Crăciun, ii şi lână împâslită, jucării şi ţesături.

Organizatorii îndeamnă la respectarea normelor de distanţare socială

Nu vor lipsi, nici de data aceasta, obiectele de colecţie aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor româneşti: ii, fote, catrinţe, vâlnice, mobilier ţărănesc, cufere, unelte gospodăreşti, roţi de car, blidare, feţe de masă, pânză de casă, covoare.
Din târg mai pot fi achiziţionate bijuterii, tablouri, numismatică, porţelanuri, carte veche sau diverse obiecte vechi, pentru cunoscători. Monetăria Statului este prezentă cu medalii şi cu noile felicitări de Crăciun.
Accesul la eveniment, organizat de Asociaţia Urban Events, se face prin Strada Monetăriei şi ieşirea prin B-dul Ion Mihalache.
Organizatorii îndeamnă la respectarea normelor de distanţare socială şi la responsabilitate faţă de sănătatea acestora şi a celorlalţi, masca de protecţie fiind obligatorie în incinta evenimentului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii