Explozie uriașă la un centru comercial din Botoșani

Explozie uriașă la un centru comercial din Botoșani

O explozie puternică, urmată de incendiu s-a produs vineri dimineață într-un magazin de materiale de construcţii din Botoşani, autoritățile declanșând planul roșu de intervenție. La momentul incidentului, în magazin se aflau peste 100 de oameni – clienți și angajați. Explozia s-a soldat cu 13 răniți, dintre care patru în stare gravă.

Un bărbat de 41 de ani, care a suferit arsuri pe 12 la sută din suprafaţa corpului, a fost internat la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, alte două victime urmând să fie transferate la acelaşi spital cu elicopterul SMURD.

„Primul dintre ei a ajuns cu maşina de terapie intensivă SMURD. Este un pacient de 41 de ani, conştient, stabil hemodinamic, cu arsură pe 12 la sută din suprafaţa corporală, la nivelul capului, toracelui anterior şi membrelor superioare bilateral. Va fi internat în clinica de Chirurgie Plastică. Ceilalţi doi sunt pacienţi critici, intubaţi orotraheal, care în acest moment sunt preluaţi de elicopterul SMURD Bucureşti, cu posibilitate de transport a mai mulţi pacienţi deodată. EI vor ajunge la Iaşi, îi vom prelua. Ei vor fi duşi în Clinica de Chirurgie Plastică – Terapie Intensivă, unul având arsură pe 15 la sută din corp, celălalt 23 la sută cu afectarea căilor aeriene superioare”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, potrivit Digi 24.

Ea a mai spus că alţi doi pacienţi critici, cu arsuri de peste 20 la sută din suprafaţa corporală, au fost transferaţi cu elicopterele SMURD Iaşi şi Galaţi la avionul SMURD Bucureşti, şi vor ajunge în Centrul de Arşi de la Bucureşti. „Sunt intubaţi, ventilaţi mecanic, sedaţi cu anestezie generală. Mai ştim că doi pacienţi sunt internaţi în clinicile din Spitalul Botoşani, iar ceilalţi au fost evaluaţi şi au mers la domiciliu”, a precizat medicul Diana Cimpoeşu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
35.9 ° C
36.1 °
35 °
28 %
2.7kmh
0 %
mie
36 °
joi
39 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii