Florin Cîțu: Ministerul Sănătății este în vârful luptei cu pandemia și avem nevoie de cineva care să se ocupe non-stop de așa ceva

Florin Cîțu: Ministerul Sănătății este în vârful luptei cu pandemia și avem nevoie de cineva care să se ocupe non-stop de așa ceva

Premierul Florin Cîțu a participat, luni seara, la ședința coaliției de guvernare. La mai bine de patru ore de la începutul ședinței, prim-ministrul a spus că încă se discută.

”Discutăm. Toate partidele și-au pus opțiunile pe masă, discutăm în continuare.  Este o coaliție care prin discuții a funcționat până acum”, a declarat premierul după patru ore de discuții cu liderii coaliției, conform Digi24.

Întrebat dacă s-au găsit soluții pentru o bună guvernare, premierul a răspuns:

„Partidele și-au spus opinia. România trebuie să fie guvernată. Cea mai bună opțiune pentru România în acest moment este această coaliție de guvernare. În continuare aștept nominalizarea ministrului Sănătății. Portofoliul este al USR-PLUS, avem de gestionat această pandemie în continuare, este o situație dificilă. (…) Cred că avem un moment… ca orice coaliţie există un astfel de moment şi vedem cum îl depăşim. Cred că e important să vedem şi ce ne-a adus aici, şi acele valori şi acele principii care ne-au adus aici”, a adăugat Cîţu.

Întrebat când trebuie nominalizat ministrul Sănătății, premierul a răspuns:

„Cât mai repede, este o situație importantă de rezolvat. Ministerul Sănătății este în vârful luptei cu pandemia și avem nevoie de cineva care să se ocupe non-stop de așa ceva”, a mai explicat Cîțu.

Premierul a vorbit și despre declarațiile ministrului Drulă, care a spus că Florin Cîțu este un „zombie politic”. Liberalul a spus că se va gândi ce face cu aceste declarații „mai târziu”. În prezent, premierul spune că evaluează miniștrii în funcție de ceea ce fac.

În ceea ce privește declarațiile date de Vlad Voiculescu, conform cărora există diferențe mari între numărul deceselor raportat și numărul real, Florin Cîțu a spus că a constituit un grup de lucru format din specialiști ai INSP, STS, iar acești oameni vor vedea dacă există discrepanțe între cele două platforme.

„Vom prezenta publicului situația reală, dacă există vreo diferență sau nu (în ce privește raportara numărului de decese n.red). Vom vedea care sunt rezultatele, nu cred că există diferențe așa de mari. Înțeleg că ceea ce publică Grupul de Comunicare în fiecare zi arată numărul exact. Să așteptăm concluziile grupului de lucru (…) Nu avem nicio dovadă că în România s-au subraportat decesele de Covid”, a mai declarat premierul.

Cîţu a mai afirmat că în şedinţa de săptămâna trecută s-a discutat despre performanţa lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, el susţinând că şi el şi Ludovic Orban au atras atenţia asupra acestor aspecte.  El a reafirmat că decizia pe care a luat-o privind revocarea lui Vlad Voiculescu a fost “în atribuţiile constituţionale” pe care le are primul ministru.

“Mi-am exercitat un drept constituţional, am şi vorbit în coaliţie despre aşa ceva, dar dacă este ceva de îmbunătăţit eu sunt deschis. (…) Sunt ok cu a avea discuţii, protocoale, să facem ce vrem, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Este foarte clar că nu poţi să negociezi Constituţia”, a declarat Cîţu, întrebat fiind dacă este dispus să schimbe modul de raportare la miniştrii altor formaţiuni politice.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii