Frații Tate, reținuți la solicitarea autorităților din Marea Britanie

Frații Tate, reținuți la solicitarea autorităților din Marea Britanie

Fraţii Tate au ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, după ce azi noapte au fost reținuți la solicitarea autorităților din Marea Britanie. Ei sunt acuzaţi de infracţiuni sexuale, dar îşi susţin şi de data aceasta nevinovăţia și cer judecătorilor să nu-i predea anchetatorilor britanici.

Pe numele lui Andrew şi Tristan Tate au fost emise două mandate europene de arestare.

Autoritățile au decis reținerea lor pentru o perioadă de 24 de ore pentru investigații suplimentare.

Andrew și Tristan Tate au reacționat printr-un comunicat în care arată că „Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului. Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați. Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative”, potrivit tvrinfo.ro.

„Frații Tate afirmă că momentul și circumstanțele în care aceste acuzații sunt reevaluate ridică semne serioase cu privire la motivele din spatele acestei acțiuni legale. Alegerea momentului sugerează că notorietatea lor ar putea juca un rol. Andrew și Tristan resping vehement toate acuzațiile și condamnă ceea ce percep ca o exploatare a sistemului legal. Ei sunt determinați să conteste aceste acuzații cu hotărâre și fermitate. Frații subliniază încrederea lor într-un proces legal echitabil și imparțial, în pofida circumstanțelor tulburătoare în care se află” , se mai arată în comunicat.

Frații Tate „fac un apel public instanței să ia în considerare implicațiile extinse ale acestui caz și potențialul impact asupra justiției și procesului legal. Rămân hotărâți în căutarea adevărului și a justiției, având încredere că sistemul legal îi va reabilita în cele din urmă„, mai arată sursa citată.

În acest caz este vorba despre infracțiuni similare cu cele săvârșite în România, care ar fi avut loc în perioada 2013 – 2016, pe teritoriul Marii Britanii.

Cei doi frați au mai făcut obiectul unor cercetări penale, în același dosar, după ce două tinere au depus plângeri împotriva lor. Pentru că faptele nu au putut fi demonstrate, cei doi au fost lăsați în libertate, iar ulterior au venit în România.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii