Fraudă la Bacalaureat 2021

Un elev din Târgu Jiu este cel care a fotografiat subiectele de la Bacaluareat 2021 proba de toamnă şi le-a postat pe internet, lucrul acesta fiind interzis.

Astfel, în momentul în care s-au dat subiectele, elevul de la liceul din Târgu Jiu le-a făcut o fotografie şi le-a distribuit pe un grup de Facebook.

Elevul a fost identificat după codul de examen. Ulterior, reprezentanţii unităţii de învăţământ au chemat Poliţia şi tânărul a fost dat afară din sala de examen.

„A fost fraudă la examenul de Bacalaureat de miercuri dimineaţă, chiar în timp ce se susţinea proba de profil, iar elevii care au încercat să trişeze vor fi eliminaţi din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în exclusivitate la Antena 3. Frauda de la Bacalaureatul de toamnă a apărut după ce, pe un grup de Facebook, au fost postate subiectele şi rezolvările la probe.

Astfel, chiar în timpul probei de la Bacalaureatul de toamnă, elevii din sălile de examen ar fi avut acces la rezolvări. Liceele unde au fost fraude: Brăila, Braşov, Gorj, Dolj

„Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.

Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, la Antena 3.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
20.5 ° C
21.1 °
20 °
40 %
3.1kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii