Gabriela Firea: „La mulți ani tuturor taților și bunicilor, celor care ne veghează copilăria, ne protejează și ne îndeamnă să ne întărim pentru încercările vieții”

Gabriela Firea: „La mulți ani tuturor taților și bunicilor, celor care ne veghează copilăria, ne protejează și ne îndeamnă să ne întărim pentru încercările vieții”

„La mulți ani tuturor taților și bunicilor, celor care ne veghează copilăria, ne protejează și ne îndeamnă să ne întărim pentru încercările vieții, pentru a deveni adulți responsabili”, transmite senatorul PSD Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook
Legea nr. 319/2009, pentru instituirea Zilei mamei și a Zilei tatălui stabilește a doua duminică a lunii mai ca fiind ziua în care se sărbătoresc tații, recunoscând astfel formal, rolul tatălui în creșterea și formarea copilului.
Deși recunoașterea importanței tatălui și a felului în care ne modelează viața, reflectă o legătură profundă și este un act personal de recunoștință, ce nu are nevoie de o zi anume, definirea prin lege amintește despre egalitatea de drepturi a celor doi părinți și de răspunderea egală a tatălui și mamei în viața de familie și în societate.
Este astfel o ocazia de a aminti despre egalitate în drepturi între bărbați și femei și despre educație.
Cred că este covârșitor rolul taților de fete în schimbarea de mentalitate și promovarea egalității de șanse și, prin educația pe care o dau copiilor și mai ales fetițelor, pun umărul decisiv la o societate mai corectă, deopotrivă cu bărbații și femeile și mai armonioasă.
Cel mai adesea viața nu este perfectă, iar încercările sau lecțiile mai dure ale copilăriei sau adolescenței, ne călesc și privite mai târziu, cu ochii adultului, ne fac să înțelegem mai bine încercările părinților noștri și să găsim recunoștință.
La mulți ani tuturor taților de ziua lor! Mulțumiri părinților noștri, cei care ne clădiți și ne creșteți să fim oameni!”, conchide Gabriela Firea.
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Ziua Națională a Tatălui”

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii