Gabriela Firea: Pericol în parcurile din Capitală! Mai mulți copii au ajuns la medic

Gabriela Firea: Pericol în parcurile din Capitală! Mai mulți copii au ajuns la medic

„Pericol în parcurile din Capitală!, avertizează Gabriela Firea printr-o postare pe pagina sa de Facebook. „Mai mulți copii au ajuns la medic după ce s-au intoxicat în parc! Au intrat în contact cu niște biluțe albastre găsite prin iarbă, lângă copaci și în jardiniere. Era îngrășământ pentru sol, o substanță chimică! Este strigător la cer faptul că bucureștenii nu mai pot merge în siguranță în parc. Așa cum este alarmant faptul că așa-zișii specialiști nu sunt în stare să le asigure protecție”, spune fostul primar general al Capitalei.

„Explicațiile oficiale pe care le-am văzut sunt insuficiente, să nu spun chiar trunchiate. Acel îngrășământ pentru copaci, bobițele albastre extrem de atrăgătoare pentru copii, nu este otravă în adevăratul sens al cuvântului, dar poate prezenta riscuri în caz de inhalare, înghițire sau contact. E clar că nu trebuia lăsat la îndemâna oricui. Parcul Cișmigiu este plin de părinții, copii, bătrâni și de bucureșteni care ies cu animalele de companie la plimbare.

Nu sunt specialist în horticultură așa cum sigur sunt oamenii primarului general. Am ascultat, însă, nonșalanța cu care un angajat al Primăriei Capitalei le spunea jurnaliștilor că este doar azot și se folosește inclusiv la îngrășarea porcilor, adică ar putea să-l înghită și copiii, fără probleme. Am căutat de curiozitate specificațiile tehnice ale produsului, iar acolo scrie clar:

– În caz de inhalare: mergeți la aer, cereți asistență medicală, dacă sunt plămânii iritați folosiți spray cu dexametazonă;

– Contact cu pielea: spălați cu apă și săpun;

– Contact cu ochii: spălați cu multă apă circa 15 minute și consultați un medic;

– Înghițire: Clătiți gura cu apă și apoi beți foarte multă apă.

În același document oficial, al producătorului, scrie că cel mai important efect după înghițire poate fi metemoglobinemia – o afecțiune sanguină. Așadar, nu este chiar atât de <<sigură>> această substanță chimică. Nu vreau să induc panică printre părinții din București. Așa ar fi făcut ei, cu siguranță, dacă eram eu primarul general. Nu atac vreun producător de îngrășământ, cum mă aștept să spună. Doar le atrag atenția celor din primărie că-i mint prin omisiune pe oameni și nu sunt nici pe departe acei specialiști mult lăudați”, mai spune fostul edil.

Aceasta este Capitala promisă de Dreapta Unită? Îi sfătuiesc pe toți părinții care ajung în aceste zile în marile parcuri să aibă grijă pe ce pun mâna copiii lor. Este clar că în <<Noul București>> pericolele pândesc la tot pasul și trebuie să ne păzim noi, în timp ce la primărie se doarme sau se face planul de bătaie pentru campanie”, conchide Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii